Hitta på webbplatsen

Som med alla nya system, förstår vi att det till en början kan vara svårt att hitta på Biblioteken i Fyrstads nya webbplats. Här kommer därför en guide för hur du kan tänka för att navigera rätt.

Startsidan

På startsidan finns ett antal så kallade fokusgenvägar. Det är små puffar som leder till sidor som vi har valt att lyfta fram lite extra, eftersom vi ser att behovet av innehållet på just dessa sidor är stort. Fokusgenvägarna innehåller ibland en bild, ibland endast rubrik och text. Samtliga är klickbara och leder dig direkt till rätt sida.

Nedanför fokusgenvägarna finns ett nyhetsflöde. Här publiceras artiklar som innehåller information om biblioteken som är aktuell just nu. På startsidan visas tre nyheter i flödet, nedanför flödet finns länken Visa fler nyheter, som leder dig till en sida där alla nyheter finns.

På startsidan finns även information om aktuella evenemang.

Toppmenyn

Via toppmenyn, alltså webbplatsens huvudmeny, kommer du åt de sidor vi tror kommer att användas mest.

Bibliotek och öppettider

Här hittar du information om vilka bibliotek som ingår i Biblioteken i Fyrstad, samt öppettider och kontaktuppgifter till samtliga bibliotek. Här hittar du även nyheter och praktisk information som är relevant för just det bibliotek vars sida du klickat på.

Använd biblioteket

Här hittar du praktiskt information om hur du använder biblioteket. Du hittar information om våra digitala tjänster, fjärrlån, datorer och utskrifter och mycket mer. Det är med andra ord här du ska leta om du vill veta mer om bibliotekens tjänster, service och utbud.

Evenemang

Här hittar du information om alla aktiviteter och evenemang som arrangeras på Biblioteken i Fyrstad. 

Digitala tjänster

Härifrån kommer du åt alla de digitala tjänster biblioteken erbjuder, till exempel tidningstjänsten Pressreader, e-bokstjänsten Biblio och filmtjänsten Cineasterna. 

Inspiration

På vår inspirationssida kan du bland annat ta del av bibliotekspersonalens boktips, men också en hel del annat kopplat till tips och inspiration. 

Sök i katalogen

När du klickar på Sök i katalogen dyker en sökruta upp. Den används inte för att söka webbinnehåll, utan för att helt enkelt söka i bibliotekens katalog. Det är med andra ord hit du ska om du letar efter en bok, dvd-film, cd-skiva eller något annat. I sökträfflistan kan du sedan se information som ett verks titel och författare, vilka bibliotek som har verket inne, i vilka format verket finns tillgängligt och så vidare. 

Logga in

När du klickar på Logga in dyker det upp en inloggningsruta. I den skriver du in numret på baksidan av ditt lånekort eller ditt personnummer och din PIN-kod. När du loggar in kommer du åt funktionerna på Mina sidor. Där kan du till exempel se dina pågående lån, göra omlån eller se vilka reservationer du har gjort.

Språk