Nu går Uddevalla in i Biblioteken i Fyrstad

Nu går Uddevalla in i Biblioteken i Fyrstad

Har du försökt gå in på bibliotek.uddevalla.se men hamnat här? Då har du kommit rätt. Nu inleds samarbetet Biblioteken i Fyrstad, vilket innebär att biblioteken i Lysekil, Trollhättan, Uddevalla och Vänersborg går samman med bland annat gemensam webbplats, bibliotekskatalog och mediebestånd.

Övergången kommer att ske i etapper. Först ut är Uddevalla, som nu i dagarna har gått över till det gemensamma systemet. De andra biblioteken kommer att gå över följande datum:

  • Vänersborg 17 mars
  • Trollhättan 31 mars
  • Lysekil 21 april

Fram till dess att övriga kommuner går över till det gemensamma systemet kommer du endast att kunna söka efter de böcker och andra medier som ingår i Uddevallas mediebestånd. Det är under denna tid även bara du som är låntagare i Uddevalla som kommer att kunna logga in på Mina sidor och exempelvis reservera böcker och liknande. 

I takt med att övriga kommuner går över till systemet kommer också mediebeståndet att öka, och fler användare kommer att kunna använda bibliotekens tjänster. När biblioteken i Lysekil har gått över, den 21 april, kommer samtliga kommuners mediebestånd att finnas tillgängligt och biblioteksanvändare i alla fyra kommuner kommer att kunna  logga in och i övrigt använda webbplatsen. 

Frågor och svar

Vad är Biblioteken i Fyrstad? Kommer mitt bibliotekskort fortfarande att fungera? Kan jag fortfarande låna e-böcker? Vi förstår att det kan finnas många frågor kring bibliotekssamarbetet. Därför har vi gjort en sammanställning över vanliga frågor (med svar, självklart) om både den tillfälliga stängningen och om bibliotekssamarbetet i stort.

Frågor och svar om Biblioteken i Fyrstad

Svårt att hitta på webbplatsen?

Som med alla nya system, förstår vi att det till en början kan vara svårt att hitta på Biblioteken i Fyrstads nya webbplats. Vi har därför sammanställt en liten guide för hur du hittar innehåll på webbplatsen.

Hitta på webbplatsen

Språk